Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”, jud. Dâmbovița

1
521

Scriitorul Ion Luca Caragiale s-a născut în 1852 în satul Haimanale de lângă Ploiești. Peste un secol, în anul 1952, comuna a primit numele lui Ion Luca Caragiale, în semn de prețuire pentru personalitatea sa. În memoria dramaturgului, în 1979 a fost inaugurată expoziția permanentă dedicată vieții lui Ion Luca Caragiale.

„Casa Memorială Ion Luca Caragiale” nu este casa în care acesta s-a născut, ci e o clădire diferită. A fost deschisă cu ajutorul sătenilor și expune momente importante, precum anii de școală de la Ploiești, perioada marilor sale creații, exilul său la Berlin, alături de importanța operei sale în timp.

Explorează turul virtual 3D interactiv pe platforma

Muzee de la sat: https://muzeedelasat.ro/muzee/casa-me…

ENGLISH –  The writer Ion Luca Caragiale was born in 1852 in the village of Haimanale, near Ploiesti. Over a century later, in 1952, the commune was named after Ion Luca Caragiale, as a sign of appreciation for his personality. In memory of the playwright, a permanent exhibition dedicated to the life of Ion Luca Caragiale was inaugurated in 1979.

The “Ion Luca Caragiale Memorial House” is not the house where he was born, but a different building.

Come explore the virtual tour here: https://muzeedelasat.ro/muzee/casa-me…

1 Comment

  1. Talentul sau unic si pastrarea operelor sale ne face sa ramanem mereu uimiti de acest mare scriitor. Casa Memoriala, dedicata vietii sale, cu pivnitele si terasele sale, exteriorul senzational si interiorul sarmant, este o calatorie istorica prin viata lui Ion Luca Caragiale. Parcurgerea turului virtual 3D interactiv pe platforma Muzee de la sat ne ajuta sa experimentam pe deplin istoria lui Caragiale si sa o cinstim pe aceasta si pe opera sa! Utilizati ocazia si explora-o acum!

Lasă un răspuns